Poistoilmalämpöpumppu toi tuntuvat säästöt lämmityskuluihin

Omakotitalon ja kesämökin omistaja Jani Kortelainen 

Olemme saaneet pienennettyä sekä omakotitalon että kesämökin lämmitysenergian kulutusta huomattavasti poistoilmalämpöpumpulla ja ilmalämpöpumpulla.

Meillä on vuonna 2003 rakennettu 220 neliön omakotitalo. Vuosi sitten aiempi poistoilmalämpöpumppu alkoi olla käyttöikänsä päässä ja mietimme, miten saisimme mahdollisimman energiatehokkaan ratkaisun.

Hanakat-liikkeessä meille perusteltiin numeroiden valossa, miksi lämmitysjärjestelmäksi kannattaa valita laadukas poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 ja sen lisäksi ilmalämpöpumppu Mitsubishi LN35.

Saimme asiantuntevaa palvelua ja syvällistä tietoa tuotteista. Päädyimme valitsemaan meille suositellut laitteet, ja ne asennettiin syksyllä avaimet käteen -periaatteella. Palvelu pelasi erinomaisesti, asennusjälki oli erittäin siistiä ja saimme käyttökoulutuksen laitteiden luovutuksen yhteydessä.

Loka-joulukuun sähkönkulutus osoitti, että valinta oli onnistunut ja meille annetut lupaukset toteutuivat. Olen ihmeissäni seurannut sähkönkulutuksen romahtamista: säästöä tuli kolmen kuukauden jaksolla 35 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Etsimme myös kesämökillemme mahdollisimman kustannus- ja energiatehokasta lämmitysvaihtoehtoa. Päädyimme sähkölämmitteiseen lattialämmitykseen, Mitsubishi LN25 ilmalämpöpumppuun ja varaaviin takkaan sekä hellaan.

Käytännössä olemme hoitaneet lämmityksen pelkällä ilmalämpöpumpulla. Tilaa on noin sata neliötä. Viikolla lämpö lasketaan noin 13 asteeseen, perjantaisin voimme ilmalämpöpumpun etäyhteydellä nostaa lämmön käyttölämpötilaan. Lattialämmitystä ei ole tarvittu, vaikka välillä pakkasta on ollut yli 20 astetta.

Olen ihmeissäni seurannut sähkönkulutuksen romahtamista.

ASIAKAS

Omakotitalon ja kesämökin omistaja Jani Kortelainen

TOTEUTETTU PALVELU

Omakotitaloon asennettiin poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 ja ilmalämpöpumppu Mitsubishi LN35. Kesämökille asennettiin Mitsubishi LN25 ilmalämpöpumppu.

AJANKOHTA

2019

Ota meihin yhteyttä!

Vapaa aihe
Tarjouspyyntö
Huoltopyyntö / Kiireellinen
Vuosihuolto

Tarjouspyyntö

  • Max. file size: 98 MB.
    Esim. aiheeseen liittyvä kuva